ROULETTE SPELREGELS

Iedereen kent het spel roulette wel of heeft het wel eens gespeeld of gezien. Het speelveld is daarom wel duidelijk bij iedereen en de bal met tegengesteld draaiende cilinder ook. Bij het spelen van het spel kunnen nog enige moeilijkheden zijn, die moeten worden toegelicht. Toch zijn de regels absoluut niet moeilijk te begrijpen. Het is dus aannemelijk dat je na het lezen van deze tekst snapt hoe er gespeeld moet worden. De simpliciteit van het spel draagt ook bij aan de populariteit ervan in combinatie met de snelheid van het spel. Het spel is namelijk in een minuut wel afgelopen, als je het inzetten meerekent. Je kunt dus snel je verlies terugwinnen, of je winst uitbouwen. Dat maakt het zeer aantrekkelijk.

DE BASISREGELS

Het doel van het spel is in principe vrij simpel. Jij moet gokken op welk getal of welke kleur het balletje gaat komen nadat het stil is komen te liggen in het apparaat waar het in wordt gegooid. Je kunt dit doen door een fiche van een bepaald bedrag in te zetten op een getal waarvan jij denkt dat het balletje daar op terechtkomt. Aangezien er 37 getallen op de kaart staan, is de kans dus vrij klein dat je goed gokt als je alleen op 1 getal in zet. Daarom is het handig om je kansen te spreiden.

Je kunt op verschillende getallen inzetten, maar dan is de kans nog steeds erg klein, aangezien er dus 37 getallen zijn. Daarom is het verstandiger om op clusters of rijen in te zetten. Hiermee verklein je de kans op verlies, maar verklein je natuurlijk ook de winst als je het goed raadt. Ook kun je ervoor kiezen om te gokken op of het balletje op een oneven of even getal terecht gaat komen. Daarnaast hebben alle getallen ook een kleur. 18 getallen hebben de rode kleur en 18 getallen hebben de zwarte kleur. De 0 is groen. Je kunt ook gokken op of het balletje op rood of zwart gaat komen. Je kans is dan iets onder de 50% door de 0. Overigens kun je altijd een combinatie maken van meerdere getallen of rijen.

ZIJN ER TACTIEKEN MOGELIJK?>

Hoewel het op het eerste gezicht een spel lijkt dat op geluk is gebaseerd, is dat toch niet volledig waar. Althans, je kunt een tactiek verzinnen om geld te winnen of verlies te beperken aan de hand van bijvoorbeeld je inzet. Zo kun je je inzet verdubbelen bij verlies, ervanuit gaande dat je 1 op de 2 keer wel wint.